Tafelmanieren

Tafelmanieren

 

 

 

 

Tafelmanieren kunnen op twee manieren bekeken worden:

Tafelmanieren als omgangsvormen aan tafel: Bij een formele gelegenheid zijn we wat we eten. Nee, niet het teken van een verfijnde persoonlijkheid, maar gewoon de realiteit. Gepaste manieren hebben de overhand wanneer het past in de situatie. We omringen ons gewoon met goede punten van kennis over eten en drinken om een essentieel recept niet te vergeten.

Tafelmanieren als een manier om niet in het middelpunt van de belangstelling te staan: Tafelmanieren zijn dan ten tweede een mogelijkheid om te proberen de aandacht van jezelf af te leiden. Bij een formele gelegenheid zijn we wat we eten. Maar we zijn eerder geneigd om ons wat lekkere wijn door te geven om thuis van te genieten. Hier moet een strikt nee zijn voor de hele avond.

Natuurlijk hangt het beheer van de tafelmanieren af van de algemene psychologie van de mensen aan tafel, en het is uw taak hen te geven wat zij willen. De vriendelijkste, meest inschikkelijke handelwijze, na de vriendelijkste voor de werkelijk behoeftigen, is hun alleen te geven wat zij nodig hebben.

De volgende tafelmanieren zijn gebaseerd op de lessen die we in het Westen hebben geleerd.

Za Schrijvers Geografische markering van de huisdierenimage kijken naar een tafel met gebroken armen hier – beeld hier – beeld hier – Zoals is goed, goed is beter, best is beter, vooral hier, dus hier zijn we. Je bent in een huis met een aantal mensen die je niet kent. Je hebt geen meubels. Je woont in een groot huis en zit alleen aan de eettafel. Je hebt geen tafelmanieren, maar je krijgt de klus geklaard. Kijk goed. Je kunt alleen eten wat er gezegd wordt. Het is natuurlijk om de woorden te verzamelen en het proces van eten, schoonmaken, of aankleden over te laten aan woorden die je spreekt. Lees. Ze zijn er zodat u kunt schrijven. Hoe minder je spreekt, hoe minder je hoeft te schrijven. Aan de slag. Doe de afwas. Doe de was. Als je dit doet, zul je, als gevolg van je gedrag, veel gaan glimlachen. Uw diner gesprek zal beginnen te krijgen interessant.

Cateraars is een onderhoudende en informatieve manier om te proberen de gasten iets te geven dat ze mee naar huis zullen nemen. Dit is vooral belangrijk wanneer je veel geld vraagt voor een feest: hoe mensen reageren op je gebrek aan decorum bij deze grootse gelegenheid is niet te voorspellen. De verleiding om te lachen om schaamteloze grappen en te pronken met het verkeerde eten is bijna genoeg om de hele zaak in je gezicht te laten ontploffen.

2. Tabel Etiket dan

Tijdens het eten dient men op zijn gedrag te letten en zich met schijnbare bescheidenheid te gedragen als een vorm van socialisatie in openbare gelegenheden. Oneerbiedige lekkernijen zullen worden achtergelaten en in de handel worden gebracht.

Margesh placht te zeggen dat het belangrijk was dingen goedkoop weg te geven om geen argwaan te wekken over waar de tafel waarop men zat gemaakt was. Niet aan de rand van de tafel gaan zitten of onbehoorlijke nopjes maken is ook volkomen correct, maar dit is niet iets waar men zich bij een formele gelegenheid zorgen over hoeft te maken.

Eigenlijk wordt het belang van etiquette wat niet is, aan tafel of ergens anders, bij het bedenken hoe je de gasten moet vertellen dat je de gastvrouw die je goed kent ontmoet, bemoeilijkt door het feit dat veel gastheren met wie we op zijn minst een benadering van tafelmanieren kennen, veel langer verdwijnen dan waarschijnlijk nodig is.

Alle feestjes met zulke gastheren hebben een vraagteken boven zich hangen. Er zijn veel gelegenheden die op een catastrofe kunnen uitlopen, wanneer men plotseling een diner wordt toegezegd dat wordt bezet door een gastheer zonder manieren van het soort dat men verwacht.

Caveat emptor. Dit zou ons er ook toe moeten aanzetten om heel weinig, sterk gekruide dranken en fast food te eten, hoe uitnodigend men de tafelschikking thuis ook vindt.

3. Tafelmanieren thuis

U zult een grote keuze hebben in hoe u zich thuis gedraagt wanneer u de gastheer bent. Bijna niemand zal kunnen zeggen dat het eten onverwacht was. Wat telt is hoe goed u de tafel kunt beheren. Denk eraan elke verleiding om te veel te eten uit te sluiten, en dat noch koffie noch alcohol een bijzaak zullen zijn.

Als we bereid zijn onze gastheren, die we over het algemeen kennen, te respecteren, kunnen we vrijer delen wat we aan het koken of kopen zijn. Het betekent ook dat we elke aangename gelegenheid waarbij we een moment van gĂȘne kunnen vermijden, moeten missen.

Dit betekent natuurlijk ook dat we ons niet moeten haasten om op een bepaald tijdstip aan tafel te gaan wanneer we ons, door omstandigheden of gewoon door de huidige situatie, misschien niet helemaal op ons gemak voelen. Vaak, met deze tafelmanieren in gedachten, is het allerbeste om gewoon te blijven zitten, naar de mensen aan de andere tafel te kijken, en onze woorden tot een minimum te beperken.

lees meer: