Wat is een Automatische Externe Defibrillator?

AED

 

 

 

 

Wat is een Automatische Externe Defibrillator?

Een AED is een elektrisch apparaat dat gemakkelijk kan worden gedragen op de persoon van de persoon die een hartstilstand heeft. Het is een intern batterijtoestel. Het heeft elektroden die aan de borstwand worden bevestigd. Vervolgens wordt een bundel elektroden door het neusgat aan de onderkant van de patiënt geleid, tot een gebied net onder het hart. Aan de andere kant van de elektroden, die in een lijn zijn opgesteld, bevindt zich een klein slangetje. De defibrillatorpads zijn aan beide zijden van de defibrillator bevestigd. Aan de bovenkant zit een knop die u aanzet. Met deze knop op zijn plaats is de defibrillator dan klaar om een elektrische schok toe te dienen.

Deze elektrische schok vindt plaats met een snelheid die gelijk is aan die van het geluid van een hartslag. Zij is tot 10 maal doeltreffender dan reanimatie, en ongeveer 30% van het sterftecijfer van patiënten is te wijten aan de schok.

Er zijn verschillende varianten van de defibrillator. Sommige modellen kunnen zowel schokken als hartmassage toedienen. Hij kan ook worden gebruikt zonder hartmassage of schokken. Wordt geleverd in een harde en zachte behuizing en met een draagtas.

razernij vernietigt de hartspier. U hoeft zich geen zorgen te maken als uw apparaat defect is. Uw ziekenhuis zal u instrueren wanneer u het moet gebruiken. Controleer uw status met het ziekenhuis en de unit. Als er iets ernstig mis is, zullen ze u doorverwijzen naar de dichtstbijzijnde unit.

Vragen en antwoorden over AED

Hoe vaak moet de AED worden gebruikt?

Dat hangt af van de hartstilstand. Het wordt alleen aangeraden om de AED te gebruiken na een hartstilstand. Als de patiënt niet reageert, zal hij niet zelfstandig kunnen ademen en niet functioneren.

Wat is het verschil tussen traditionele CPR en de automatische externe defibrillator?

Er zijn veel bijzonderheden die vergelijkbaar zijn tussen traditionele reanimatie en de AED. Bij beide moet hetzelfde type reanimatie worden uitgevoerd. Het grootste verschil is dat het apparaat fungeert als een draagbaar vat waarmee u borstcompressies of reddingsademhalingen kunt uitvoeren wanneer dat nodig is. Wanneer de traditionele reanimatie correct wordt uitgevoerd, moet u volledig onder de gootsteen of het water liggen gedurende minstens tien ademhalingen voordat u met de reanimatie kunt beginnen. Nogmaals, u moet erop letten dat het apparaat het juiste volume lucht pompt.

Het wordt aanbevolen alleen hartmassage toe te passen wanneer de patiënt reageert en zonder hulp kan ademen.

Hoe weet ik of hij wel of niet ademt?

Slechts enkele seconden na een hartaanval is een van de eerste dingen waar ambulancepersoneel naar kijken de kleur van de huid van de persoon. Als ze naar tekenen van leven zoeken, zullen ze naar kleur zoeken. Dus een van de eerste testen is een kleurenconsulent. Als de kleur er niet goed uitziet, dan kunnen er onmiddellijk problemen zijn.

Als het slachtoffer van een hartaanval bewusteloos is, wordt bovendien een van de beademingseenheden gebruikt om zuurstof toe te dienen. Het is dus mogelijk dat de persoon niet in staat is de ene zuurstoffles te gebruiken die voor hem is goedgekeurd, zodat een andere optie zal zijn hem onmiddellijk aan de beademing te leggen.

Hoe werkt de automatische externe defibrillator?

Het is een apparaat dat is gebouwd op een behuizing met een buisje dat in een cardioverter wordt gestoken. Over het algemeen stelt u het apparaat zo in dat het automatisch een schok geeft als u bepaalde signalen uitzendt. Deze signalen zijn bedoeld om het hart een schok te geven, waardoor het in de “thready” toestand komt. Terwijl het hart op de schok wacht, kan een paramedicus hartmassage geven.

Kan de automatische externe defibrillator een bijwerking veroorzaken?

Nee, het veroorzaakt geen bijwerkingen, want het wordt beschouwd als een gevaarlijke machine. Als u er vragen over heeft, stel ze dan aan de behandelend arts of raadpleeg uw

Waar is de AED?

Afhankelijk van de instelling, moet u weten waar de AED zich bevindt. Als u uw apparaat officieel koopt bij een detailhandelaar, dan ligt het meestal daar op de plank. U kunt echter ook AED-apparaten vinden die speciaal voor detailhandelaars zijn gemaakt. U kunt ook vooraf geladen kaarten vinden die u in de AED plaatst met instructies die u stap voor stap kunt volgen om het apparaat correct in te stellen.

lees meer: