Eettafel

Eetkamertafels

 

Een eettafel wordt beschouwd als een pragmatische manier om gasten bij iemand thuis te ontvangen. Over het algemeen, wanneer een eettafel wordt genoemd, is het eigenlijk een oppervlak ondersteund door vier poten. De meeste eettafels zijn ontworpen met een lengte van 24-28 inch en een breedte van 24 inch. Een ronde eettafel is effectiever in compacte ruimtes en meestal moeten dit soort tafels niet worden geplaatst in een kamer die niet is gepartitioneerd of half afgesloten.

Mensen kopen gewoonlijk geen eettafels op basis van het aantal gasten dat er vaak aan zit. Vaker is het aantal bezoekers gebaseerd op de wensen voor circulatie van gasten op basis van de beschikbare ruimte in de eetkamer. In een dergelijk geval wordt ook rekening gehouden met het aantal gezinnen dat op een bepaald moment samen eet. De belangrijkste overwegingen bij de keuze van een eettafel zijn de afmetingen van de specifieke ruimte waarin de tafel moet worden geplaatst, de ruimte voor borden, eetgerei en glaswerk op de tafel (vooral als er hak- en snijgerei of een zijbrander om te koken aanwezig is); en de elementen van de tafel (eettafelblad, stoelen, tafelpoten, enz.).

Wanneer u een specifieke kamer in gedachten heeft, meet dan de beschikbare ruimte in uw huis/kamer, en maak vervolgens een schatting van het beschikbare vloer- en tafeloppervlak. Maak zorgvuldig tellen en meten van deze elementen, het helpt bij het maken van de balans. Daarna, overweeg de stijl, het ontwerp en de kleur van de tafel ( bak licht hout, gespiegelde of glazen tafel), evenals de stoelen ( geschilderd, kleding, enz.).

Pas de stoelen aan als er in uw kamer geen plaats is voor de eettafel, of als de tafel te klein is om in de kamer te passen, zoals in het bovenstaande voorbeeld. Ook als u extra licht in de kamer wilt brengen, of als u de stoelen boven elkaar wilt zetten, helpt het om meer rekening te houden met de lengte, breedte en hoogte van de eettafel en stoelen. Zorg er ook voor dat de kussens van de eetkamerstoelen passen bij de kleur, het patroon en het materiaal van de tafel. Het kiezen van een tafel vereist een scherpe toets als het gaat om geometrie, balans, enz. en comfort. Vergelijk bij de afmetingen van de tafel met de afmetingen van de eetkamerstoelen, zodat de vormen, hoeken, verhoudingen en onderlinge verwisselbaarheid, vloeiend in de kamer passen.

U moet uw eettafel niet dekken als de herinnering aan  in u opkomt. Gebruik uw gezond verstand bij het afhandelen van dingen, waarvan u weet dat u ze kunt doen. Als u niet schoon wilt zijn, gebruik dan lauw water of wat afwasmiddel, en maak de tafel schoon, terwijl u voldoende tijd geeft om te drogen. En je moet er ook op letten dat de tafel niet te hoog is, of dat de hoogte ervan gelijk is aan de lengte van de personen die er aan dineren, tenzij je wilt schrikken. Voor een meer eenvoudige eetervaring gebruikt u een eettafel die verstelbaar is, waarbij u de bladen van de tafel kunt verhogen of verlagen, als u meer ruimte wilt maken om te dineren, of ervoor kunt zorgen dat de gasten het gevoel krijgen van een grote tafel waarop al het eten kan worden gedekt.

Kies de juiste eetkamerstoelen die bij uw interieur passen, en laat het ontwerp van de stoel u niet overweldigen. Maak het comfortabel zitten, terwijl het verfraaien van de eetkamer.

 

Lees meer

Slaapbanken